10 είδη καθηγητών-10 ιστορίες τρέλας

10 κατηγορίες καθηγητών που συναντά κάθε μαθητής, αν είναι τυχερός.

Οι καθηγητές κάθε σχολείου είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν την παραμονή σου στην τάξη ώρα χαράς ή ώρα βασάνου. Πάμε να δούμε (με τυχαία σειρά) το top 10.

1) Ο καθηγητής που δεν τον νοιάζει τίποτα και κανείς. Μπαίνει στην τάξη μετά από ένα τέταρτο με τον φραπέ, το τσιγάρο στο αυτί, βάζει ένα τεστ και φεύγει. Bonus tip: Μένει στην τάξη αλλά επειδή βαριέται τη ζωή του παίζει με το κομπολόι του κάνοντας παράλληλα παρατήρηση σε σένα γιατί κάνεις φασαρία με τον στυλό σου.
Προτεινόμενη καριέρα: Επιλοχίας.

2) Ο καθηγητής που έχει μπερδέψει ενσυνείδητα το ρόλο του. Ηθελε να γίνει ακαδημαικός αλλά παρέμεινε ένας ταπεινός καθηγητής. Δεν το έχει συγχωρήσει στον εαυτό του, ούτε η μαμά του σε αυτόν, και προσπαθεί να μεταφέρει το πανεπιστήμιο στο 1º ΓΕΛ Παλαιοχωρίου. Βέβαια αποτυγχάνει και σε αυτό και συνήθως θα τον βρεις να πνίγει τον πόνο του σε κάποιο αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής.
Προτεινόμενη καριέρα: Εννοείται καθηγητής πανεπιστημίου.

3) Ο καθηγητής που έχει μπερδέψει την αυστηρότητα με την τρομοκρατία. Τον τρέμουν όλοι. Εάν τολμήσεις να αφαιρεθείς για λίγο, να μιλήσεις με τον διπλανό σου ή να ρωτήσεις κάτι που είχε πει στο μάθημα της 15ης Δεκεμβρίου και ώρα 12.45, αφού σε ξεφτιλίσει, σε οδηγεί στο γραφείο του διευθυντή (για μαστίγωμα, ποιός ξέρει;) και κινδυνεύει με υποβιβασμό η διαγωγή σου στο απολυτήριο. Α, επίσης αν διανοηθείς να τον χαιρετήσεις στο διάδρομο, χωρίς υπόκλιση τριών δευτερολέπτων, δε θα δεις βαθμό άνω του 5 στο τετράμηνο.
Προτεινόμενη καριέρα: Δεσμοφύλακας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης της Γερμανίας.

4) Ο καθηγητής (συνήθως η καθηγήτρια-φιλόλογος) που φαντασιώνεται πως αυτό που κάνει εκεί πάνω στην έδρα δεν είναι ένα απλό μάθημα. Είναι τέχνη, πρέπει να βιντεοσκοπηθεί και να σταλεί στα σχολεία όλης της Ευρώπης μπας και μάθουν τι θα πει, επιτέλους, να διδάσκεις. Υφος σαν του Μουρατίδη όταν την είπε στην Στεφανίδου στο Fame story, παράστημα ευθυτενές και αγέρωχο, φωνή στεντόρια, ατρόμητη και με τη βεβαιότητα ότι μόλις απέσταξε ένα φιλοσοφικό απόφθεγμα, ενώ στην πραγματικότητα σου διάβασε την ανάλυση του Ερωτόκριτου (μέσα από το βιβλίο), συνθέτουν αυτήν εδώ την καρικατούρα. Προφανώς και πρόκειται για άνθρωπο χαμηλής διανοητικής ικανότητας, αλλά όλοι τον συμπαθούν γιατί εδώ που τα λέμε δεν πειράζει και κανέναν, ίσα ίσα γελάμε και λίγο.
Προτεινόμενη καριέρα: Προσωπικός φίλος του Σωκράτη στην αρχαία Αθήνα.

5) Ο φλώρος καθηγητής. Καλά αυτόν εδώ τον είχανε όλοι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ηταν αυτός ο γλυκούλης, πράος και φιλήσυχος κυριούλης που δυστυχώς τον εκμεταλλεύονταν οι πάντες, καθηγητές και μαθητές. Εφτιαχνε καφέδες, έβγαζε φωτοτυπίες, περνούσε τις απουσίες και γενικά έκανε ό,τι δεν ήταν δουλειά του. Στην τάξη, του πετούσαν σαίτες, τον κορόιδευαν οι »μάγκες» του σχολείου (ναι αυτά τα αμούστακα 16χρονα που ικανοποιούν την αδιοχέτευτη τεστοστερόνη τους συμπεριφερόμενοι σαν ροτβάιλερ που έχει να βγει βόλτα πέντε μήνες), κανείς δεν του έδινε σημασία και το όλο σκηνικό έμοιαζε με συνέδριο στο οποίο μιλάει ο Αδωνις.
Δεν έχω καταλήξει ακόμα αν βόλευε την απύθμενη βαρεμάρα του σε αυτή την κατάσταση ή αν όντως ήταν τόσο αδύναμος στο να επιβληθεί. Οπως και να΄χει είναι ο μόνος καθηγητής που συμπονώ.
Προτεινόμενη καριέρα: Γκουβερνάντα.

6) Ο καθηγητής χιουμορίστας. Δεν μιλάμε για ένα δύο αστειάκια. Μιλάμε μόνο για αστειάκια και ενδιάμεσα και λίγο μάθημα. Εμάς μας συνέφερε γιατί έτσι περνούσαν ανέμελα ώρες που υπό άλλες συνθήκες θα βυθιζόμασταν σε μία εσωτερική υπαρξιακή αναζήτηση σκοπού της εφηβικής ζωή μας μέσα στην κρύα και γκρίζα αίθουσα μίας ξεχασμένης ελληνικής κωμόπολης (ουπς μου βγήκε ο Ξανθόπουλος, τον καταπνίγω και επανέρχομαι).
Ελεγα λοιπόν πως ο καθηγητής αυτός είναι το πιο άκυρο είδος καθηγητή που υπήρξε και θα υπάρξει ποτέ. Δεν έχει χιούμορ(ούτε λίγο) και σε αναγκάζει να ακούς τις σάχλες του και να γελάς κιόλας. Δε ξέρω αν μπορείτε να καταλάβετε για τι βασανιστήριο μιλάμε. Δεν έχεις επιλογή, είσαι αναγκασμένος να υπομένεις το αρκτικό ντελίριο »γέλιου» μέχρι να αποφασίσει να σκάσει.
Προτεινόμενη καριέρα: Stand up comedy σε συνοικιακό κωλόμπαρο.

7) Ο καθηγητής που ήθελε να γίνει φίλος με όλους. Αν σε πετύχαινε στο διάδρομο δε θα έτρωγες, γιατί μέχρι να αποφασίσει να σε αφήσει να φύγεις, είχε αδειάσει το κυλικείο. Καλά οι εκδρομές δε, ήταν το καλύτερο του. Πιο πολύ από εμάς χαιρόταν. Δεν καθόταν με τους συναδέλφους του αλλά μαζί μας, έπαιζε μπάσκετ, τάβλι, καθόταν στο ίδιο τραπέζι στην ταβέρνα και στο πούλμαν ερχόταν στη γαλαρία. Ευτυχώς όμως αυτός είχε όντως χιούμορ (όχι σαν τον άκυρο του 6). Ντάξει μας άρεζε και εμάς που μας θεωρούσε ισότιμους ένας καθηγητής, τον συμπαθούσαμε δε λέω, αλλά κάπου μας έφερνε σε δύσκολη θέση.  Μπορεί να βρίσει το παιδί, να κάνει την καφρίλα του, όταν τον έχει πάνω από το κεφάλι του; Ε δε μπορεί.
Προτεινόμενη καριέρα: Ξεναγός.

8) Ο καθηγητής γκούφη. Εδώ δε μπορώ να μιλήσω και αντικειμενικά, γιατί έχω στο μυαλό μου έναν πολύ συγκεκριμένο και η περιγραφή μου θα είναι ακριβώς πάνω του (όσοι πήγαν Κοραή ξέρουν…) .
Αυτός λοιπόν είναι πραγματικά καθυστερημένος, τόσο που σε υποψιάζει ότι προσελήφθη με το νόμο περί υποχρεωτικής ποσοστιαίας πρόσληψης ΑΜΕΑ, αν δεν ήξερες ότι είναι απλά ένα γλειφτρόνι του κερατά. Δεν καταλαβαίνεις πως πήρε πτυχίο, ποια τον παντρεύτηκε, γιατί αναπαράχθηκε και γιατί η μοίρα τον έριξε στο δικό σου το σχολείο. Βέβαια σου έχει χαρίσει άφθονες κωμικοτραγικές στιγμές γέλιου και άλλες τόσες ακατανόητες συμπεριφορές πλήρους παράνοιας, που σε αποζημιώνει με τον καλύτερο τρόπο. Αν έλειπε, τότε οι σχολικές μας μνήμες θα είχαν ένα τεράστιο αναπλήρωτο κενό. Τον ευχαριστούμε.
Προτεινόμενη καριέρα: Παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης.

9) Ο αυτοβιογραφικός καθηγητής. Κάποιος θα του΄χε πει ότι στις διδακτικές του ώρες κρατάμε όλοι από ένα μολύβι και ένα χαρτί και καταγράφουμε τις ιστορίες που μας εξιστορεί, για να τις εκδώσουμε. Δεν έκανε ποτέ μάθημα, αντ’αυτού μας έλεγε για τότε που ήταν μικρός και έπεσε με το ποδήλατο, για τις ζαβολιές του, για για τις ομορφιές του χωριού του, για την πρώτη του τη γκόμενα που τη λέγανε Βαρβάρα, για τις μέρες στο πανεπιστήμιο, στο στρατό, για το ταξίδι στις Ινδίες και δε ξέρω και’γω για τί άλλο εξίσου συναρπαστικό.
Προτεινόμενη καριέρα: Φίλος του Μάκη Δελαπόρτα (για ευνόητους λόγους).

10) __________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Τη 10η κατηγορία συμπλήρωσε την εσύ! Πες μας ποιό είδος καθηγητή ήταν αυτό που δε θα ξεχάσεις ποτέ!

Ας πούμε και τη φιλοσοφία μας..!
Ας πούμε και τη φιλοσοφία μας..!

Υ.Γ: Οσοι ήταν στον »Κοραή» ξέρουν πολύ καλά σε κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες ποιόν εννοώ..! Ας ξεκινήσουν τα στοιχήματα!

Advertisements

2 thoughts on “10 είδη καθηγητών-10 ιστορίες τρέλας

  1. agapiti mou, m epitrepeis na diafwnisw s auto m tn kathigiti tou korai! katarxas eutuxws pou dn evala stoixima, dn upirxe periptwsi n kerdisw!! nomizw oti o sugkekrimenos kathigitis mono kariera ellina parousiasti dn tha mporouse n kanei!!!

  2. Φυσικά και να διαφωνήσεις! Δικαίωμα σου είναι! Εννοείς μάλλον τον καθηγητή του 8!
    Αλλά για τον συγκεκριμένο νομίζω ότι εκφράζω τη γνώμη της πλειοψηφίας. 😛

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s