Δεν είναι δικαίωμα σου.

http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%
B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%
CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CF%
80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/121517/%CE%B1%CE
%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BB%
CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7

Δέχτηκε λοιπόν συμφώνα με το δημοσίευμα ο Μπουτάρης τη δωρεά του αλβανικού προξενείου που αφορά την κατασκευή πάρκου στη Θεσσαλονικη, με σαφή σκοπό την ανάδειξη των πόλεων Δυρράχιο και Θεσσαλονίκη και της μεταξύ τους σχέσης.

Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα fan του Μπουτάρη. Στην αρχή μάλιστα θεώρησα ότι είναι ένα καθαρά εποικωνιακο τρικ που ήρθε ακριβώς την στιγμή που η Θεσσαλονίκη χρειαζόταν κάποιο δήμαρχο πιο ανοιχτό, πιο κοντά στους νέους και στην κοινωνία. Κάποιον δικό τους με λίγα λόγια. Συμπλήρωσε λοιπόν με μεγάλη, ομολογουμένως, επιτυχία αυτό το κενό πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις. Ήταν ευχάριστος, με χιούμορ, φαινόταν ένας κανονικός άνθρωπος με τις αδυναμίες και τα λάθη του όπως, δηλαδή,όλοι μας.
Στην πορεία όμως, η γνώμη μου άλλαξε. Ακόμη διαφωνώ με πολλά απ’όσα λέει(ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα με αυτά που τα μέσα διαφημίζουν ότι λέει). Όταν όμως ακούω τις ίδιες, τις δίκες του δηλώσεις δε μπορώ να πω ότι διαφωνώ πλήρως. Ίσως με εκνευρίζει, ίσως με ξαφνιάζει γιατί δίνει στα πράγματα μια διάσταση που δεν είχα διακρίνει. Όμως πάντα στο τέλος, καθώς αναλύω αυτά που λέει, βρίσκομαι να συμφωνώ εν μέρει ή έστω να καταλαβαίνω πως και κυρίως γιατί τα λέει. Και αυτό όσο ενδιαφέρον, άλλο τόσο επικερδές είναι.
Αυτό λοιπόν νομίζω είναι ο Μπουτάρης. Είναι ένας προκλητικός, αυθόρμητος, πρωτοπόρος και ειλικρινής άνθρωπος του οποίου οι ιδέες ακόμη και αν σε βρίσκουν αντίθετο, πάντα έχουν κάποιο λογικό έρεισμα ή κάποια πειστική αίτια από πίσω.

Όταν λοιπόν βγήκε η είδηση ότι ο Μπουτάρης τόλμησε(;) να επιτρέψει την ανέγερση αλβανικού πάρκου στη Θεσσαλονίκη, αμέσως όσοι τον έχουν στη μπούκα ξέσπασαν. Διάβασα ενδεικτικά στο facebook και σε διάφορα site: ”Είναι δυνατόν χρήματα του δήμου να πηγαίνουν για τέτοιους σκοπούς, αντί να ταΐσει τους Έλληνες που πεινάνε?” , ”Ξαναχτύπησε ο ανθέλληνας που θέλει να κάνει τη Θεσσαλονίκη αποικία των Τούρκων και των Αλβανών” , ”Ξαναψηφίστε τον, ηλίθιοι, αυτός είναι ο δήμαρχος σας!”
Τι και αν στην είδηση αναφέρεται ξεκάθαρα ότι τα λεφτά τα όποια θα χρησιμοποιηθούν δεν είναι του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά χορηγίας του αλβανικού προξενείου και αν το πάρκο γίνεται γιατί Δυρράχιο, που ήταν αρχαία ελληνική αποικία και Θεσσαλονίκη θεωρούνται αδελφοποιημένες πόλεις;
Και μάλιστα, συνήθως, όλοι όσοι βγάζουν αυτές τις εθνικιστικές κραυγές, όλοι όσοι μας υποδεικνύουν ποιον να ψηφίσουμε και ποιον όχι είναι όσοι πήγαν και ψήφισαν τη Χ.Α. Ναι γιατί γι’αυτούς το πρόβλημα της χώρας είναι ο Μπουτάρης και το πάρκο και όχι οι φασίστες που σκοτώνουν όποιον βρουν μπροστά τους.
Τι και αν αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι σημαίες που θα τοποθετηθούν δε θα είναι οι σημαίες των χώρων αλλά των δήμων. Δηλαδή η σημαία του δήμου Δυρραχίου και του δήμου Θεσσαλονίκης.
Η παραπληροφόρηση δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο. Μόνο και μόνο για να πουν αυτά που θέλουν, παραποιούν τα γεγονότα της είδησης και βλέπουν δράκους εκεί που δεν υπάρχουν

Αυτά είναι τα δεδομένα της ειδήσης,αν και εφόσον ισχύουν όλα όσα λέει το δημοσίευμα.
Πριν, λοιπόν, βιαστείς να κρίνεις και να βρίσεις, σκέψου.
Πρώτον, πρόκειται για μια κοινή δράση που σημαίνει ότι αντίστοιχα στην πόλη του Δυρραχίου στην Αλβανία θα δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο.
Δεύτερον, γιατί σε εκνευρίζει τόσο πολύ η ύπαρξη μιας άλλης σημαίας διπλά στη δική σου; Και μάλιστα όταν μιλάμε για σημαίες πόλεων και όχι χώρων. Φοβάται και άρα εκνευρίζεται όποιος νιώθει κατώτερος, όποιος νιώθει ότι απειλείται από κάτι. Πόσο κομπλεξικός είσαι αν πιστεύεις ότι οι Αλβανοί θα αλώσουν τη Θεσσαλονίκη, επειδή θα δημιουργηθεί ένα πάρκο, του οποίου μάλιστα η αλβανική παρουσία θα εξαντλείται στην σημαία μιας, αδελφοποιημένης με τη Θεσσαλονίκη, αλβανικής πόλης; Αλλά ναι ξέχασα με κάτι τέτοια μικρά αρχίζουν αυτοί οι ύπουλοι και τσακ θα καταλάβουν και το Λευκό Πύργο.
Ποσό κομπλεξικός και μικρόνους είσαι, γενικά, αν πιστεύεις ότι η ύπαρξη μιας σημαίας διπλά στη δική σου απειλεί την εθνική σου ανεξαρτησία;

Θα είχες την ιδία αντίδραση αν στη θέση της Αλβανίας βρισκόταν η Γάλλια η Αγγλία ή η Ιταλία;
Θα είχες την ιδία αντίδραση αν αδελφοποιημένη πόλη δεν ήταν το Δυρράχιο αλλά η Λυών, το Λίβερπουλ, ή η Περούτζια και κυμάτιζαν οι σημαίες αυτών των πόλεων;
Είναι σίγουρο πως όχι.
Τότε, μάλιστα, ίσως να έδινες και τα εύσημα στο δήμαρχο γιατί φροντίζει για τις καλές σχέσεις, τη διπλωματικότητα και την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.
Κάτι δεν πάει καλά σε όλο αυτό.

Γιάυτό πριν σπεύσεις να κατηγορήσεις τον Μπουτάρη για τις δήθεν ανθελληνικές και προδοτικές του πράξεις, φιλέ μου, δες πρώτα μέσα σου.
Δες ποσό μίσος, ποσό μικροαστισμός, ποσό παράλογη σκέψη και ποσό οργή σε διακατέχει.
Δες σε ποσό μετέωρα και λογικά αστήριχτα δεδομένα στηρίζεις κάθε σου άποψη. Αλλά και ποσό απολίτιστα την εκθέτεις.
Είναι δικαίωμα σου να μην συμπαθείς τον Μπουτάρη.
Είναι δικαίωμα σου να διαφωνείς σε ότι λέει και κάνει.
Δεν είναι όμως δικαίωμα σου να προβάλεις τη μίση αλήθεια και να κατηγορείς ψευδώς τους άλλους.
Δεν είναι δικαίωμα σου να προωθείς τη βίαιη επίλυση των διαφόρων σου.
Τέλος, δεν είναι δικαίωμα σου να προσβάλλεις δημόσια ανθρώπους μόνο και μόνο για την καταγωγή τους.

Κάνεις δεν αμφισβητεί το δικαίωμα στην αντίθετη άποψη όσο λανθασμένη ή ακραία και αν είναι αυτή.
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε σε κοινωνία και όχι σε σπηλιές. Ο τρόπος που θα εκφράσεις την άποψη σου είναι κάποτε ίσως εξίσου σημαντικός όσο και αυτή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s